Nijstad geeft bijzondere interesse aan: "Dat wil ik worden"

Nina Nijstad is momenteel trots voetbalster van PSV Vrouwen. In gesprek met het clubkanaal geeft ze echter aan dat ze lang niet wist dat ze profvoetbalster kan worden.

Nijstad was namelijk helemaal niet op de hoogte van een Vrouwen Eredivisie. "Ik wist heel lang niet dat er een vrouwen Eredivisie was." Tot dan toe was ze dan ook niet bezig met een professionele carrière. "Bij de amateurs voetbalde ik gewoon voor mijn plezier. Ik had niet echt het idee dat ik prof wilde worden, omdat ik ook niet dacht dat dat kon als meisje. Toen kreeg ik ineens een mail van SC Heerenveen dat ze met een team begonnen en toen dacht ik: Het kan toch wel. Sindsdien ben ik er mee bezig geweest."

Nijstad geeft aan dat ze tot dan toe nadacht over een carrière buiten het voetbal. "Ja, ik heb wel een plan B in mijn achterhoofd. Maar dat is ook omdat ik leren leuk vind." Nijstad weet daarin precies wat ze leuk vindt om te doen. "Ik wil graag vroedvrouw worden, dat is iets wat ik na het voetballen wel zou willen oppakken."

Lees meer:
0 reacties