Nijstad ambitieus: "Het kan pittig worden om te combineren, maar..."

Nina Nijstad op de training van de OranjeLeeuwinnen
Nina Nijstad op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Nina Nijstad gaat haar voetbalcarrière mogelijk combineren met de opleiding Criminologie. De speelster van PSV Vrouwen heeft zich aangemeld voor die opleiding en gaat nu kijken of het haalbaar is om het voetbal en de studie te combineren.

Buiten het voetbal gaat Nijstad graag winkelen. "Dat doe ik heel veel. Ik vind het leuk om door de stad te struinen en gewoon gezellig met vriendinnen samen te lunchen en af te spreken", zo vertelt ze in De PSV Supporter. "Na de zomer wil ik misschien weer een studie gaan volgen. Ik heb me aangemeld voor de opleiding Criminologie."

"Daar horen hele strenge selecties bij en die heb ik nu gehaald. Dus ik moet even kijken of dat haalbaar is met mijn voetbalcarrière", zo geeft ze aan. "Ik vind het heel erg interessant. Op school heb ik de medische kant gevolgd, maar die richting is niet te combineren met voetbal omdat je daar veel praktijklessen hebt die je verplicht bij moet wonen. Dit lukte helaas niet."

Criminologie is meer leren vanuit de boeken en daardoor makkelijker te combineren voor Nijstad. "Vorige week heb ik gehoord dat ik het gehaald heb en ik moet binnen twee weken laten weten of ik daadwerkelijk ga beginnen. Ik ben naar de Open Dagen geweest. Vorig jaar ook maar toen stapte ik net over naar PSV. Nu ben ik een beetje gewend en dacht ik dat het wel een goed idee was om me weer aan te melden."

"Ik heb daarbij gekeken wat mij leuk lijkt en wat het best te combineren is met mijn voetbal. Daarin past criminologie het beste. Ja, het kan pittig worden om te combineren, maar ik ga het in ieder geval wel proberen", klinkt het enthousiast.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand