PSV hoopte ook op SC Heerenveen-talent: ''Ajax pakte snel door''

0
PSV hoopte ook op SC Heerenveen-talent: ''Ajax pakte snel door''

Yoram Boerhout vertrekt komende zomer vanuit de jeugdopleiding van SC Heerenveen naar Ajax. De pas 15-jarige aanvaller stond al eerder in de belangstelling van de Amsterdammers, maar besloot toen nog in Friesland te blijven. Ook PSV toonde interesse.

"Nu was het voor mijn gevoel een hele andere soort interesse. Ik ben natuurlijk ook weer een stukje ouder en ben op het punt gekomen dat ik iets nieuws zou willen proberen. Ik zocht een nieuwe uitdaging en als een club van het kaliber Ajax dan voorbijkomt, is dat de perfecte stap", begint Boerhout bij AjaxShowtime.

Bij SC Heerenveen trainde de jongeling al vaak mee met het eerste elftal. "Bij het eerste elftal is het niveau goed en kan ik veel leren, maar wanneer je daar niet bij zit kom je een beetje stil te staan in je ontwikkeling. Bij lagere teams was ik vaak één van de beste spelers van het team en daardoor mis je soms uitdaging. Bij Ajax, waar de spelers over het algemeen natuurlijk beter zijn en de trainingen van een hoger niveau, krijg ik die uitdaging wel en daarom is dit een mooie stap."

Ook PSV, Feyenoord en AZ toonden interesse in Boerhout. "Alle Nederlandse topclubs hebben wel interesse getoond. Ajax pakte echter snel door en dat maakte de keuze ook gemakkelijker. Ajax gaf mij daarmee veel vertrouwen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›