Van Schaik duidelijk: ''AZ, PSV en FC Utrecht waren al te laat''

0
Van Schaik duidelijk: ''AZ, PSV en FC Utrecht waren al te laat''

Anthony Musaba maakt voor ruim twee miljoen euro de overstap van NEC naar AS Monaco. PSV was ook in de markt voor de negentienjarige aanvaller, die dit seizoen veel indruk maakte.

In de winterstop was Borussia Dortmund nog heel serieus voor de NEC'er. "Dortmund verloor die periode een paar keer en de bepalende man Michael Zorc besloot het toch anders te doen", vertelt NEC-directeur Wilco van Schaik in gesprek met Voetbal International. "Hun strategie van veel talenten binnenhalen en opleiden moest even plaats maken voor een directe grote aankoop. Dat werd Erling Haaland."

"Jammer voor Musaba, jammer voor ons, maar intussen was wel duidelijk dat het uiteindelijk toch zou gebeuren", vervolgt Van Schaik. "De weg vrij voor de hele rij andere clubs die zich intussen hadden gemeld. AZ, PSV, FC Utrecht en nog wat andere Nederlandse clubs waren al te laat. De prijs was dermate dat de kandidaten uit Italië, Frankrijk, Duitsland het samen uit mochten gaan maken."

Musaba raakte in het tweede deel van het seizoen geblesseerd en de coronacrisis brak uit, maar de interesse bleef. "Zijn keuze viel op Monaco. Dat heeft een goede reputatie met talenten en ook wij hebben gemerkt hoe professioneel en zakelijk die club werkt", aldus Van Schaik, die blij is met de transfersom die NEC kreeg.

"Ook het percentage bij doorverkoop", geeft hij aan. "Vergis je niet, iedere procent kan zomaar een kwart miljoen zijn, dat hebben we met Arnaut Danjuma Groeneveld wel gemerkt. Maar ook dan is het zaak van twee kanten reëel te blijven en dat is gelukt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›