Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Zaakwaarnemer Bergwijn haalt uit: ''Steven is geen bandiet''

1
Zaakwaarnemer Bergwijn haalt uit: ''Steven is geen bandiet''

Steven Bergwijn kreeg het zondag flink te verduren bij de PSV-aanhang, nadat hij zich niet beschikbaar stelde voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Bergwijn is namelijk op weg naar Tottenham Hotspur.

Zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen spreekt van miscommunicatie tussen de clubleiding van PSV en trainer Ernest Faber. De belangenbehartiger lichtte de PSV na de dramatische bekeruitschakeling tegen NAC Breda in over de mogelijke transfer van Bergwijn.

"Ik heb inderdaad vlak na de wedstrijd een berichtje gestuurd, puur met het verzoek of we vrijdagochtend konden zitten", laat Van Kooperen weten aan De Telegraaf. "We zitten midden in de transferwindow, dan weet je toch dat zoiets kan gebeuren? De timing van zo'n berichtje is nooit goed, ik heb bewust gewacht tot na de wedstrijd."

Nadat Bergwijn zondag met Faber belde, reisde hij af naar Engeland. Algemeen directeur Toon Gerbrands reageerde daar woedend op. "Daar snap ik niets van", meent Van Kooperen. "Ik doe gewoon mijn werk en kom als het ware een deal aanbieden. Dat zou je als club vooral positief moeten opvatten, lijkt me. Als clubs van het kaliber Spurs niet meer langskomen, moet je je pas echt zorgen gaan maken."

Doordat Faber en Gerbrands elkaar tegenspreken, werd Bergwijn bespot door de PSV-aanhang. "Steven is geen bandiet", reageert Van Kooperen. "Hij heeft zich altijd voor PSV ingezet en afgelopen zomer, ondanks de interesse van andere clubs, ook nog bijgetekend. Toen is afgesproken dat hij nog zeker een jaar zou blijven. Alleen is daar wel bij gezegd dat als de sportieve situatie van PSV onverhoopt niet goed zou zijn en er zou een mooie kans komen, dat we dan aan tafel zouden zitten. Dat is nu ook gebeurd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Jan 2020 om 15:43
    Klopt Steven is geen bandiet.Dat zijn zaakwaarnemers zoals jij
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›