Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Bergwijn weg door ontslag van Bommel? ''Die twee zijn close''

1
Bergwijn weg door ontslag van Bommel? ''Die twee zijn close''

PSV ontsloeg in de eerste seizoenshelft Mark van Bommel en dat is bij sommige spelers niet goed gevallen. Volgens Hugo Borst is dat de reden dat Steven Bergwijn wil vertrekken en hij laat zich dan ook kritisch uit over algemeen directeur Toon Gerbrands. 

''Wie denkt dat je klaar bent met een machtige man als Mark van Bommel wanneer je hem officieel de wacht aanzegt, is naïef'', schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Borst denkt dat het aankomende vertrek van Bergwijn te maken heeft met de manier waarop Van Bommel aan de kant is gezet door de clubleiding van PSV. 

''Die twee zijn close. Bergwijn is een gevoelsmens, de in zijn trots gekrenkte Van Bommel stuurde appjes naar 'Stevie'. Ik zou het geen regie willen noemen. Je bent bloedbroeders of je bent geen bloedbroeders. Hij weg, ik ook weg'', schrijft Borst. PSV lijkt dertig miljoen te ontvangen voor de aanvaller, maar afgelopen zomer konden ze meer verdienen. Het Spaanse Sevilla had toen veertig miljoen euro voor de aanvaller over.

De aanvaller bleef en tekende in augustus zelfs een nieuw contract in Eindhoven, met de toezegging dat PSV in de toekomst mee zou werken aan een transfer. ''Dat die deze winter al kwam kon in augustus niemand overzien. Het zorgde de afgelopen dagen voor emoties. Toon Gerbrands maakt gedurende de onderhandelingen een geagiteerde en soms woedende indruk, terwijl je tijdens zo'n pokerspel koelbloedig en onleesbaar moet zijn.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Jan 2020 om 23:25
    Het karakter van Mark van Bommel zal PSV nog lang gijzelen helaas.

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›