Kritiek op De Jong: ''Terwijl ze die het meest hebben bekeken''

PSV-trainer Mark van Bommel is als boegbeeld van de club momenteel een veel besproken man tijdens de sportieve crisis van de club. Technisch directeur John de Jong zal echter ook kritisch naar zichzelf kijken, aangezien veel van zijn zomeraankopen nog niet zijn geslaagd.

Van de aankopen Bruma, Baumgartl, Doan, Boscagli, Mitroglu, Ruiter, Lato en Afellay is er niet één die écht overtuigd in het Philips Stadion. De vraag is of dat De Jong valt aan te rekenen. "Wat Bruma betreft wil ik daar wel in mee gaan als je naar zijn statistieken kijkt van de afgelopen jaren", begint FOX Sports-commentator Milan van Dongen bij de podcast van FC Afkicken.

"Op basis van zijn statistieken verwacht je ook niet dat hij heel veel goals gaat maken. Nu valt er wel wat voor te zeggen als je kijkt naar een Tadic, die bij Southampton ook wel wat goals maakte, maar niet zoals vorig jaar toen hij 25 of 28 goals maakte", vervolgt Van Dongen. "In de Eredivisie is het nu eenmaal makkelijker scoren, dat zegt niet altijd even veel."

"Maar met zoveel geld dat ze voor hem betaald hebben (circa vijftien miljoen euro, red.), dan heb ik wel m'n twijfels bij die keuze. Terwijl het een speler is die ze het langst hebben gevolgd en het meest hebben bekeken", aldus de presentator, die geen enkele aankoop op dit moment het predikaat 'goed' zou opplaken. "Doan vind ik een redelijke aankoop."

"Bruma moet je misschien ook net even wat meer tijd geven. Je ziet af en toe wel dingen, maar voor zoveel geld? Verder dacht ik dat Lato ook een goede aanwinst zou zijn omdat hij het bij Valencia best wel redelijk heeft gedaan. Dat leek me een uitstekende linksback. Van Afellay kon je niet veel verwachten en Mitroglu is gehaald als pinchitter, dat is nog steeds prima", besluit Van Dongen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand