'Bayern München denkt ook aan Bergwijn'

( 0 reacties)
'Bayern München denkt ook aan Bergwijn'

Naast Ajacieden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zou Bayern München ook interesse hebben in PSV'er Steven Bergwijn. De aanvaller zou bij een eventuele transfer naar de Duitse grootmacht in de voetsporen treden van zijn trainer Mark van Bommel en international Arjen Robben.

"Het is niet gezegd dat ze hem halen, maar in die categorie denken ze wel", vertelt journalist Maarten Wijffels vrijdag in een podcast van het Algemeen Dagblad. "Het zou zomaar kunnen dat Bayern drie Nederlanders heeft volgend seizoen. Ze hebben gezien aan Van Bommel en Robben dat Nederlanders daar wel passen." 

Het nieuws is intussen achterhaald, aangezien een van de Ajacieden, Frenkie de Jong, op weg lijkt naar Paris Saint-Germain. De Franse club zou 75 miljoen voor de verdediger willen neertellen. Toch is dit volgens Wijffels wel de categorie waar Bayern in zoekt. "Ze zoeken echt jongens met de potentie om door te groeien", verklaart hij. "Bayern kan wel zeggen: we halen iemand die al 26 is, maar ze moeten echt weer wat gaan opbouwen." Hij geeft een voorbeeld: "Jongens als Schweinsteiger en Lahm kwamen ook op jonge leeftijd in het team. Tegelijkertijd moeten ze presteren, maar ze hebben nog wel een categorie spelers die dan de kar trekt."

Onder andere sterkhouder Arjen Robben liet vorige week weten aan het einde van het seizoen uit München te vertrekken. De club moet dus op zoek naar nieuwe oplossingen voor de vleugels. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!