PSV informeerde naar oud-speler Ajax: ''Mijn salaris was een probleem''

Nemanja Gudelj wordt dit seizoen door Guangzhou Evergrande verhuurd aan Sporting Clube de Portugal. PSV informeerde afgelopen zomer ook naar de oud-speler van Ajax.

"Niet voor het eerst", zegt Gudelj in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Voor hen was mijn salaris (zeven miljoen euro per jaar, red.) een probleem. Guangzhou Evergrande blijft een groot deel betalen, maar het resterende bedrag is voor Nederlandse clubs te hoog."

Gudelj zag PSV wel zitten. "Ik kan het goed vinden met Mark van Bommel. Hij houdt van mijn type speler. Zijn dochter Renee dubbelt vaak samen met mijn zusje Vanja. Gaan we weleens kijken en zitten we alleen maar over voetbal te praten. Mooi. PSV is voor Mark geen plafond. Over een paar jaar traint hij een topclub in het buitenland", aldus de Serviër, die moest vertrekken uit China.

"Halverwege het seizoen haalde Guangzhou Evergrande Paulinho terug van FC Barcelona", legt hij uit. "In China bestaat de regel dat er maximaal drie buitenlanders mogen spelen. Ik viel buiten de boot. Er was veel interesse. Clubs uit meerdere landen meldden zich bij mijn zaakwaarnemer (Vlado Lemic, red.). Ik kon naar de Premier League, een prachtige competitie. Een overgang naar Watford was dichtbij, maar ik wilde liever naar een topclub die met meer zekerheid om de Europese plaatsen speelt."

"Ik kon naar de drie grootste clubs in Turkije. Ook naar Spanje, maar daarover was ik minder enthousiast dan bijvoorbeeld de Premier League. LaLiga past minder goed bij me", meent Gudelj, wiens keuze viel op Sporting. "Een topclub die elk jaar om de prijzen meedoet. Een club die Champions League wil spelen en in alle opzichten groot is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand