Kabinet neemt besluit: geen volle stadions bij eerste Eredivisieduels

0
Kabinet neemt besluit: geen volle stadions bij eerste Eredivisieduels

De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot minimaal 1 september. Hierdoor is er in de eerste speelrondes 2/3 van het publiek welkom bij de wedstrijden in de Eredivisie. Bij PSV gaat het om de thuisduels met SC Cambuur (21 augustus) en FC Groningen (28 augustus).

"Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor iedereen in het voetbal", vertelt de KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie in een statement. "Wij doen er alles aan in onze macht om risico’s tot een minimum te beperken. Het voetbal beschikt over deskundige en professionele veiligheidsorganisaties die zorgen voor een veilige omgeving."

"Dat is gebleken op basis van de fieldlabresultaten", wordt vervolgd. "En ook uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft. De wedstrijden op het EK in de Johan Cruijff ArenA, wedstrijden in de voorbereiding van clubs en onlangs nog bij de Champions League kwalificatiewedstrijd van PSV hebben niet geleid tot grote corona-besmettingshaarden."

"Het probleem rondom controle en handhaving speelt niet in het voetbal, maar in de (nacht)horeca. Zo laat de recente daling van cijfers ook zien. Onze strikte protocollen en het Testen voor Toegang in het voetbal zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van ons publiek te waarborgen. Deze beperkende maatregel is dan ook puur voor de bühne. We gaan immers al door de 1,5 meter heen bij een 2/3e bezettingsgraad", valt te lezen in het statement.

De voetbalbond snapt niet dat er meer mogelijk is. "In september heeft iedereen de mogelijkheid gehad om zijn tweede vaccinatieprik te krijgen. De besmettingen nemen snel af en de ziekenhuisopnames stabiliseren. Het ligt in de lijn der verwachting dat we dan weer kunnen opschalen naar 100% publiek in de stadions. Dit zullen we ook kenbaar maken richting het kabinet in gesprekken die wij de komende weken voeren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›