'Geen PSV-supporters welkom in Europa League': ''Een bittere pil''

2
'Geen PSV-supporters welkom in Europa League': ''Een bittere pil''

Waar de KNVB eerder eredivisieclubs heeft toegestaan om een beperkt aantal supporters binnen te laten bij voetbalwedstrijden, staat de Europese voetbalbond UEFA er heel anders in. Zij willen geen publiek toelaten bij de voorrondewedstrijden in de Europa League. Zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Hoewel PSV dus volgende maand 6500 toeschouwers binnen mag laten in de eredivisie, zal dit in Europese wedstrijden anders zijn. De UEFA is bang voor coronaperikelen en laat daarom geen toeschouwers naar binnen bij de eerste Europese duels voor aankomend seizoen.

Daarnaast probeert de voetbalbond ook de effecten van een thuisvoordeel hiermee weg te nemen. De voorrondes gaan komend seizoen maar over één wedstrijd en hiermee zou geen van beide teams het voordeel van publiek kunnen hebben.

"De voorrondes zijn alles of niets-duels en daarom is er weinig kans dat deze maatregel nog wordt opgeheven", schrijft clubwatcher Rik Elfrink. "Een bittere pil voor de spelers, fans en ook voor de penningmeesters van de clubs, die misschien nog hoopten dat er enige omzet valt te realiseren."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Aug 2020 om 18:09
    De UEFA geeft toch ook geen zak om de fans. Het is ze alleen te doen om de TV rechten (lees: geld). Dat krijgen ze zo toch wel, dus geen "risico" nemen komt ze wel goed uit! Stel je voor: voetbal voor de fans...
  • 12 Aug 2020 om 12:27
    Lekker hoor al die mensen met hun all-in kaart. Was te verwachten dit natuurlijk.