Armband moet besmetting in stadion 'opsporen': PSV gaat techniek testen

0
Armband moet besmetting in stadion 'opsporen': PSV gaat techniek testen

Dankzij een baanbrekend armbandje zijn evenementen tijdens de coronaperiode versneld weer massaal toegankelijk. Dat stelt een groep technologiebedrijven, die het systeem in augustus gaat testen in het Philips Stadion. 

''Een aantal ondernemingen denkt een soort ei van Columbus te hebben gevonden. Ze hebben een ingenieuze 'Brainport-armband' ontwikkeld, die ervoor zorgt dat dragers razendsnel weten of ze op bijvoorbeeld tribunes of in een concertzaal nauw in contact zijn geweest met een besmet persoon'', schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. De armband gaat getest worden tijdens een oefenwedstrijd van PSV met vijfduizend supporters.

''Dragers staan via het bandje anoniem en ongemerkt in contact met elkaar. De armbandjes zenden regelmatig signalen met een code uit, waarmee gemeten wordt of ze vaak en dicht bij elkaar zijn geweest. Is een van de dragers besmet met het coronavirus, dan zendt de GGD een waarschuwingssignaal uit aan dragers van andere bandjes die in de buurt van de besmette persoon waren.''

Niet alleen in stadions of tijdens festivals kan het armbandje een oplossing zijn; ook in het openbaar vervoer is het handig om te weten dat je mogelijk besmet bent. Als je bij iemand in de buurt bent geweest die corona heeft, gaat er een lampje branden op de armband. Het advies is dan om een aantal dagen thuis te blijven en zelf ook een test te laten doen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›