PSV'ers plaatsen zich met Oranje voor EK 2020 Geen PSV'ers in de basis bij Nederland tegen Noord-Ierland Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester'' Monsterzege voor Bruma en Portugal, Thomas onderuit met Nieuw-Zeeland VIDEO | Gakpo belangrijk bij ruime zege Jong Oranje op Gibraltar

Hoge kijkcijfers PSV: ''Voor uitsupporters is het niet fijn''

( 3 reacties)
Hoge kijkcijfers PSV: ''Voor uitsupporters is het niet fijn''

De wedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag werd zondagavond om 20.00 uur afgewerkt. Dat heeft FOX Sports geen windeieren gelegd. Het duel in het Philips Stadion was namelijk de best bekeken wedstrijd van afgelopen weekend.

Het treffen tussen PSV en ADO Den Haag trok 455.000 televisiekijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee 'scoorde' PSV beter dan bijvoorbeeld Ajax - FC Emmen (438.000 kijkers) en SC Heerenveen - Feyenoord (341.000 kijkers).

Komend weekend speelt PSV ook de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zondagavond om 20.00 uur. PSV krijgt zo meer rust na de Europa League-wedstrijd tegen FK Haugesund van aanstaande donderdag. Clubs kunnen zelf een verzoek indienen bij de KNVB. De supporters van PSV lijken er minder blij mee te zijn, zo bleek zondag uit een spandoek met de tekst 'Anti 20.00 uur'.

"Zondagavond acht uur is heel vervelend voor de stadionbezoekers", laat bestuurslid Jacco van Leeuwen van Supporterscollectief Nederland weten in het Algemeen Dagblad. "Zeker voor uitsupporters is het niet fijn, die zijn erg laat thuis. Ook voor kinderen die een dag later naar school moeten, is het niets. Dit is puur iets om de televisie te pleasen, want uit het belang van het Nederlands voetbal hebben ze er primetime een wedstrijd bij."

Volgens Van Leeuwen is het geen kwestie van wennen. "Want aan een aftrap om 12.15 uur is na een seizoen ook nog geen voetbalsupporter gewend", aldus Van Leeuwen, die weet dat veel fans blijven komen. "Je moet, je hebt altijd wel een paar van die diehards die altijd gaan. Alleen als mijn wekker maandagochtend om kwart voor vijf staat om weer aan het werk te gaan, dan heb ik nog een week lang last van zo'n late avondwedstrijd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Aug 2019 om 14:42
    Mij zien ze ook niet zo laat op zondag. Ik moet ook 1-1,5u reizen en dan is dat echt een ruktijd! Supporters tellen niet meer tegenwoordig. Helaas!
  • 13 Aug 2019 om 14:31
    Heb liever op zaterdag om 20:00uur
  • 13 Aug 2019 om 13:13
    Ik vind die tijd prima, in ieder geval beter dan de 12:15 wedstrijd op zondag. Trouwens, de meeste Europese wedstrijden zijn nog later en dan moet er ook altijd de volgende dag gewerkt worden. Voor de uitsupporters ligt het wel wat anders, maar goed. Dat is een keuze...
zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›