Van Veenendaal houdt nul in monsterzege Oranjevrouwen op Cyprus

PSV Vrouwen-keepster Sari van Veenendaal heeft vrijdagavond de nul gehouden in de monsterzege van de Oranjevrouwen op Cyprus. De goalie hoefde nauwelijks in actie te komen in de 8-0 overwinning.

In de eerste helft scoorden de Oranjevrouwen drie keer. Al na drie minuten was het raak voor Vivianne Miedema, waarna Daniëlle van de Donk de 2-0 maakte. Jill Roord scoorde niet veel later de derde Oranje-goal. Na de rust sloeg de ploeg van bondscoach Mark Parsons razendsnel toe.

In vier minuten werd er drie keer gescoord. Roord maakte haar hattrick compleet met twee doelpunten en tussendoor scoorde Chara Charalambous een eigen doelpunt. Voormalig PSV Vrouwen-spits Joëlle Smits maakte met haar eerste interlanddoelpunt de 7-0, waarna Merel van Dongen de eindstand op 8-0 bepaalde. Naast Van Veenendaal en Smits kwam ook voormalig PSV Vrouwen-verdedigster Aniek Nouwen in actie.

Dinsdag komen de OranjeLeeuwinnen wederom in actie. Dan is Wit-Rusland de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Janssen (67' Van Dongen), Nouwen, Van der Gragt, Folkertsma (67' Van de Sanden), Spitse, Van de Donk (83' Casparij), Groenen (67' Bayings), Martens, Miedema, Roord (74' Roord)