PSV Vrouwen-verdedigster maakt absolute toptransfer naar Engeland

0
PSV Vrouwen-verdedigster maakt absolute toptransfer naar Engeland

Een toptransfer voor Aniek Nouwen. De 22-jarige verdedigster verlaat PSV Vrouwen na dit seizoen voor een avontuur bij het Engelse Chelsea.

Nouwen speelt sinds 2016 bij PSV Vrouwen en groeide bij de Eindhovense club uit tot een vaste waarde. Daarnaast beleefde ze in Eindhovense dienst ook haar doorbraak bij de OranjeLeeuwinnen, waar ze inmiddels basisklant is.

De verdedigster heeft bij Chelsea een driejarig contract getekend en ligt tot de zomer van 2024 vast bij de Londense club. Onder leiding van coach Emma Hayes pakte Chelsea afgelopen weekend de Engelse landstitel. Daarnaast staat de ploeg in de finale van de UEFA Women's Champions League, waarin FC Barcelona komende zondag de tegenstander is.

"PSV is mijn club en mijn thuis, dat weet iedereen hier. Ik heb afgelopen seizoen weer extra stap in mijn ontwikkeling gezet en de eerste duels in UEFA Women's Champions League gespeeld", reageert Nouwen op de website van PSV.

"Ook het doel om mezelf in de basis te spelen bij Oranje is afgelopen jaar gelukt. Na vijf seizoenen bij PSV kies ik nu voor de uitdaging om mezelf te gaan ontwikkelen in een grote internationale competitie, bij een Engelse topclub", vervolgt de OranjeLeeuwin, die zich eerst nog focust op PSV.

"Ik wil hier natuurlijk eerst op een fantastische manier afscheid nemen. We gaan nog in het Philips Stadion spelen. We zijn in de race voor de landstitel en KNVB Beker. Daar wil ik de komende weken vol voor gaan", aldus Nouwen, die een terugkeer in de toekomst niet uitsluit: "Ik kom ooit weer terug bij PSV, dat weet ik zeker."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›