VIDEO | Samenvatting: PSV Vrouwen verliest, Van Veenendaal blundert

0
VIDEO | Samenvatting: PSV Vrouwen verliest, Van Veenendaal blundert

PSV Vrouwen heeft zondagmiddag een zure nederlaag geleden op bezoek bij FC Twente Vrouwen. De Eindhovenaren verloren met 2-1 en verliezen daardoor ook de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

FC Twente Vrouwen begon enorm fel aan de wedstrijd en zat er vol bovenop bij PSV Vrouwen. Het eerste gevaar volgde na vijf minuten, maar gescoord werd er niet. Fenna Kalma deed na een kwartiertje een volgende poging. Sari van Veenendaal kon makkelijk redding brengen.

Aan de andere kant was Naomi Pattiwael gevaarlijk namens PSV Vrouwen. De aanvalster leek op weg naar de goal, maar werd afgestopt door een fraaie tackle van Sisca Folkertsma. Uiteindelijk volgden er wat kansjes over en weer en na 35 minuten spelen was het raak. 

FC Twente Vrouwen verdedigde slecht uit en daardoor kreeg Pattiwael de mogelijkheid om de 1-0 te maken. De aanvalster maakte geen fout en opende de score. Vlak voor rust stond de 1-1 echter alweer op het scorebord, Na kansjes voor Suzanne Giesen en Kalma was het Renate Jansen die de gelijkmaker maakte.

Haar corner vloog er in een keer in, wat de PSV Vrouwen-verdediging te verwijten viel. Drie Eindhovense speelsters én keepster Van Veenendaal bleven staan, waardoor de bal zo in het doel belandde. Daardoor stond het na 45 minuten spelen 1-1.

Na de pauze was de eerste poging van Giesen. Haar poging ging naast. Een schot van Eindhovense zijde was een prooi voor Van Domselaar. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en dat betekende een enerverende wedstrijd, waarin het niveau echter niet altijd even hoog was. 

Onder andere Renate Jansen en Stolze waren namens FC Twente Vrouwen gevaarlijk. Laatstgenoemde kon alleen op doel af, maar Van Veenendaal bracht redding. Uiteindelijk werd het in de 73e minuut 2-1. Rieke Dieckmann bezorgde FC Twente Vrouwen de drie punten.

De Duitse schoot via de handen van Van Veenendaal de bal in de hoek. De Tukkers hielden daarna stand, mede doordat Bente Jansen een bal van de lijn haalde. Zodoende won FC Twente Vrouwen met 2-1, waardoor PSV Vrouwen de koppositie verliest aan de ploeg uit Enschede.

Scoreverloop:
36' 0-1 Naomi Pattiwael
41' 1-1 Renate Jansen
72' 2-1 Rieke Dieckmann

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›