''Strijd om het kampioenschap zal gaan tussen ons, PSV en Twente''

1
''Strijd om het kampioenschap zal gaan tussen ons, PSV en Twente''

Marjolijn van de Bighelaar is dit seizoen de aanvoerdster van Ajax Vrouwen. De 30-jarige speelster is blij met het vertrouwen van trainer Danny Schenkel en jaagt op een nieuwe titel in de Vrouwen Eredivisie. PSV is hiervoor een geduchte concurrent.

"Daarmee laat de trainer zien dat hij vertrouwen in mij heeft. Dat doet mij goed, al neemt het niet weg dat ik net zo hard voor mijn plek moet vechten als iedereen", zo begint Van de Bighelaar bij De Telegraaf. Ajax werd gekoppeld aan Bayern Munchen in de Womens Champions League. “Bayern mag in beide duels de grote favoriet zijn, maar wij hebben ook een kans. Bij Bayern voetbalt onder meer Oranje-international Lineth Beerensteyn. Het worden twee leuke wedstrijden."
 
De laatste wedstrijd werd door Ajax met 2-1 verloren van FC Twente in de Vrouwen Eredivisie. “Maar de wedstrijden daarvóór verliepen prima. Daardoor zijn we koploper in de Eredivisie. Twente uit was tot nu toe onze enige wedstrijd waarin wij puntenverlies leden. De strijd om het landskampioenschap zal weer gaan tussen ons, PSV en Twente."
 
Van de Bighelaar ziet het vrouwenvoetbal groeien. “Het vrouwenvoetbal zit behoorlijk in de lift. De populariteit van de sport neemt steeds meer toe. Je merkt dit vooral als het Nederlands vrouwenelftal speelt. Ik denk dat ook wij, de clubs in de Eredivisie, er een bijdrage aan leveren. Het is goed dat er Nederlands elftal-speelsters weer te zien zijn in de nationale competitie. Dat maakt de Eredivisie extra aantrekkelijk.”
 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Dec 2020 om 19:25
    Waarom staat dit in een PSV app redactie? Kappen met die onzin en Ajax nieuws
zondag 31 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›