PSV Vrouwen boekt overtuigende zege in inhaalwedstrijd tegen VV Alkmaar

0
PSV Vrouwen boekt overtuigende zege in inhaalwedstrijd tegen VV Alkmaar

PSV Vrouwen heeft de inhaalwedstrijd tegen VV Alkmaar met overtuigende cijfers gewonnen. De Eindhovenaren waren dinsdagavond met 5-1 te sterk voor de ploeg uit Alkmaar.

Eerder ging de wedstrijd tussen de twee teams niet door vanwege coronabesmettingen bij PSV Vrouwen. Dinsdagavond werd het duel ingehaald. PSV Vrouwen kwam daarin al snel op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Naomi Pattiwael, die via een been de score opende.

De ploeg van trainer Sander Luiten was op PSV Campus De Herdgang de overheersende partij. Joëlle Smits was na elf minuten vlakbij de 2-0, maar gleed de bal net naast. VV Alkmaar stelde daar weinig tegenover, al was Charlotte Hulst wel dichtbij de gelijkmaker.

Vervolgens ging hard voor de Eindhovenaren. Aniek Nouwen maakte de 2-0, waarna Smits uiteindelijk haar doelpunt te pakken kreeg. In de tweede helft was de spits, die PSV na dit seizoen verlaat voor VfL Wolfsburg, opnieuw trefzeker. Ook Pattiwael prikte haar tweede doelpunt van de avond binnen.

Via Sanne Koopman deed VV Alkmaar in de slotfase nog wat terug, maar de drie punten kwamen uiteraard niet meer in gevaar voor PSV Vrouwen. De ploeg van Luiten gaat momenteel aan kop in de Vrouwen Eredivisie, met zes punten uit twee wedstrijden.

Opstelling PSV Vrouwen: Santiago, Jean, Biesmans, Nouwen, Bross, Kuijpers, Carreras (65' Van Schoonhoven), Harrison, Pattiwael (76' Rodriguez), Simon, Smits (69' Brugts)

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!