Historische transfer bij PSV Vrouwen: Smits voor transfersom naar topclub

0
Historische transfer bij PSV Vrouwen: Smits voor transfersom naar topclub

PSV Vrouwen neemt na dit seizoen afscheid van Joëlle Smits. De aanvalster heeft een contract getekend bij VfL Wolfsburg, dat in de zomer van 2021 ingaat. De Duitse club betaalt een transfersom voor de 20-jarige Smits, zo meldt PSV.

"Wolfsburg is een van de beste clubs in het vrouwenvoetbal. Jaren geleden riep ik al dat het mijn droom is om daar ooit te spelen. Ik ben heel blij en trots dat die droom volgend seizoen uitkomt", reageert Smits op haar toptransfer.

Met de transfer is Smits de eerste vrouw die voor een transfersom de overstap van PSV naar een buitenlandse topclub maakt. "Dit is een mijlpaal voor PSV Vrouwen", reageert Sandra Doreleijers, Manager Vrouwenvoetbal van PSV, op de website van de Eindhovense club. "We zijn enorm trots op Joëlle en blij om te zien dat het beleid dat de club heeft ingezet zich ook naast het veld uitbetaalt."

Smits kwam in 2019 over van FC Twente Vrouwen en eindigde afgelopen seizoen met PSV Vrouwen bovenaan in de Vrouwen Eredivisie. "Dat Joëlle de overstap naar Duitsland gaat maken, zegt veel over haar kwaliteit en potentie. VfL Wolfsburg wilde haar nu al heel graag aan de selectie toevoegen. In samenspraak met club en speelster zijn we tot een transfer per volgende zomer gekomen. Seizoen 2020-2021 maakt Joëlle af in Eindhoven", aldus Doreleijers.

De transfer van Smits is volgens de Eindhovense club een van de grootste in de historie van de Vrouwen Eredivisie: "Dit is, net als de terugkeer van enkele internationals, de CAO voor contractspeelsters en live-uitzendingen van competitiewedstrijden een ijkpunt voor onze sport", besluit de manager vrouwenvoetbal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›