Jong PSV kan komend seizoen degraderen uit Keuken Kampioen Divisie

0
Jong PSV kan komend seizoen degraderen uit Keuken Kampioen Divisie

Jong PSV kent een moeizaam seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar hoeft niet te vrezen voor degradatie van het tweede niveau in Nederland.

Daar kan komend seizoen verandering in komen, schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. Vanaf komend seizoen kunnen Jong-teams namelijk degraderen uit de Keuken Kampioen Divisie. "Dat vloeit voort uit nieuwe plannen voor een beloftencompetitie, waar PSV niets in ziet", aldus Elfrink.

De KNVB start namelijk een nieuwe beloftencompetitie voor spelers onder 21 jaar. Daar wil de voetbalbond een promotie naar de Keuken Kampioen Divisie aan hangen, wat gevolgen heeft voor de Jong-teams in de Eerste Divisie.

"PSV ziet totaal geen meerwaarde in een aparte officiële wedstrijdenstroom voor beloften, omdat volgens de Eindhovenaren is gebleken dat de weerstand voor talenten tussen pakweg 16 en 19 jaar in de Keuken Kampioen Divisie veel beter is voor hun ontwikkeling", schrijft Elfrink, die aangeeft dat de andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie tot en met seizoen 2022/2023 in ieder geval niet kunnen degraderen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›