PSV Vrouwen onderuit in kraker tegen Ajax Vrouwen

0
PSV Vrouwen onderuit in kraker tegen Ajax Vrouwen

PSV Vrouwen een pijnlijke nederlaag geleden. Op een bomvol Sportcomplex De Herdgang werd er met 1-0 verloren van Ajax Vrouwen.

De Eindhovenaren begonnen goed aan de wedstrijd en kregen via Katja Snoeijs een goede kans. Kay-Lee De Sanders speelde de bal te terug kort, maar keepster Lize Kop bracht redding op de poging van Snoeijs.

De spits kreeg tien minuten later opnieuw een grote kans. Ditmaal werd de bal weggewerkt door Ajax Vrouwen. PSV Vrouwen bleef de betere ploeg en kreeg via Sara Yüceil de volgende mogelijkheid; Kop pakte de voorzet.

Ondanks de kansen voor PSV Vrouwen was het Ajax Vrouwen dat in de achttiende minuut op voorsprong kwam. Een voorzet van Kika van Es werd doorgekopt door Lucie Akkerman, waarna Eshly Bakker raak schoot. Beide ploegen kregen voor de rust nog een kansje, maar gescoord werd er niet meer.

Na de thee zette PSV Vrouwen aan. Yüceil schoot echter hoog over en uit een corner ging de bal naast. Ajax kreeg een mogelijkheid via Linda Bakker, maar haar poging was een prooi voor keepster Eli Sarasola.

De grootste kans in de tweede helft was voor de ploeg van trainer Benno Nihom. Ellen Jansen trof de lat. De spits ging even later onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Bogers zag er geen penalty in.

PSV Vrouwen ging op jacht naar de gelijkmaker en had het initiatief. Invalster Davinia Vanmechelen kwam een end met een mooie slalom, maar verspeelde uiteindelijk de bal. Een schot van Yüceil belandde in de handen van Kop en Berglind Björg Thorvaldsdóttir, die Snoeijs verving, werkte de bal over.

Ajax Vrouwen dacht vrijwel niet meer aan aanvallen en kon alleen maar tegenhouden. Met succes, want na iets meer dan 90 minuten stond er nog altijd 0-1 op het scorebord. Duur puntverlies voor PSV Vrouwen.

Opstelling PSV Vrouwen: Sarasola, Bond Flasza, Zeler, Nouwen, Coolen, Yüceil, Van Schoonhoven, Van Dooren (65' Vanmechelen), Pattiwael, Snoeijs (59' Thorvaldsdóttir), Kuijpers

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›