''Die clubs krijgen geen spelers meer van Ajax of PSV''

( 1 reacties)
''Die clubs krijgen geen spelers meer van Ajax of PSV''

Ajax en PSV spelen in de eerste divisie met hun beloftenteams en Feyenoord doet dat niet. Er is veel kritiek op de Rotterdamse club, maar volgens technisch directeur Martin van Geel heeft het ook voordelen. 

Feyenoord verhuurd veel talenten aan andere clubs in Nederland voor ze daadwerkelijk doorbreken in De Kuip en bij Ajax en PSV kunnen ze eerst rijpen in de Keuken Kampioen Divisie. Dit is goed voor de topclubs, maar andere clubs uit de eredivisie hebben hier geen voordelen van. ''Die clubs krijgen in de huidige opzet geen spelers meer van Ajax of PSV, omdat die hun spelers vasthouden voor hun teams in de Eerste Divisie'', vertelt hij in De Telegraaf.

''Daardoor gaan clubs als NAC zich richten op Manchester City, Willem II huurt van Duitse clubs en Fortuna haalt uit alle landen ook buitenlandse voetballers op. Van Geel denkt dat de ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie moeten, zodat ze het Nederlandse voetbal kunnen helpen. ''Als de verhuurde spelers van de topclubs bij Heracles, Go Ahead Eagles, NAC of Willem II blijven, hoeven die clubs niet tal van spelers uit het buitenland te contracteren.''

De technisch directeur van de Rotterdammers zou daarom graag zien dat de clubs niet meer met hun beloftenelftallen in de eerste divisie spelen, maar gewoon in de beloftencompetitie. ''Het is ook voor hen de oplossing. Jongens als Sinkgraven of Veltman, die van lange blessures terugkeren, kunnen nu geen wedstrijden spelen.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Mar 2019 om 10:29
    Dat is gewoon een veel lager niveau dan de Jong elftallen van PSV en Ajax. Al onze jeugdspelers worden nu beter en anders toch weggekocht door buitenlandse topclubs. Van Geel is gewoon bang dat hij de slag gaat verliezen.