VIDEO | Samenvatting: Jong PSV declasseert koploper Go Ahead Eagles

Jong PSV speelde vanavond in de Keuken Kampioen Divisie tegen koploper Go Ahead Eagles. In een erg goede wedstrijd in het Jan Louwers Stadion wisten de Eindhovenaren met 5-1 te winnen.

Jong PSV kwam erg goed uit de startblokken en na vijf minuten trof Joël Piroe al de lat. Niet veel later was het wel raak voor de beloften van PSV. In de negentiende minuut werd een snelle uitbraak omgezet in een doelpunt. Na een assist van Piroe schoot Cody Gakpo de 1-0 binnen. Kort voor rust zette PSV nog even aan en breidde het de score uit tot 3-0. In de 40ste minuut scoorde Zakaria Aboukhlal na een prachtige voetbeweging en vier minuten later was het Ramon Lundqvist die de 3-0 ruststand op het scorebord zette na een prachtige assist van diezelfde Aboukhlal.

De Eindhovenaren waren niet van plan om het in de tweede helft rustiger aan te doen. Nog geen minuut na rust trof Piroe opnieuw het houtwerk. Even later kende Jong PSV dan wel een tegenslag. In de 50ste minuut kopte Givan Werkhoven een hoekschop binnen, maar PSV reageerde snel. Twee minuten later was het Gakpo met zijn tweede van de avond waarbij hij het verschil weer op drie doelpunten bracht. Het feestje voor Gakpo was dan nog niet compleet. In de 83ste minuut maakte hij de 5-1 en was zijn hattrick binnen. Door de overwinning op Go Ahead Eagles stijg Jong PSV naar een achtste plek op de ranglijst.

Opstelling Jong PSV: Van Osch; Teze, Soulas, Obispo, Kun; Frey (25' Schoonbrood), Lundqvist, Duarte; Aboukhlal, Piroe (74' Catic), Gakpo