Depay's beauty's bezorgen PSV de groepsfase van de Europa League

PSV heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De manier waarop dat gebeurde was niet om over naar huis te schrijven. In een oersaaie wedstrijd wonnen de Eindhovenaren met 0-2 van Shakhtyor Soligorsk.

PSV reisde met vertrouwen af naar Wit-Rusland, omdat men in de competitie met 1-3 had gewonnen van Ajax. Indruk maakten de Eindhovenaren echter absoluut niet tegen Shakhtyor Soligorsk. Omdat de tegenstander ook weinig drang naar voren vertoonde, ontspon zich een bijzonder saai duel. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard en PSV kreeg ook geen enkele kans van betekenis. Aan de andere kant was het oppassen voor de counter van de thuisploeg, maar keeper Jeroen Zoet hoefde zich niet in te spannen in de eerste helft.

Direct na rust veerden de acht meegereisde PSV-fans even op. Memphis Depay sprintte weg bij Andrei Leonchik, kapte zijn tegenstander uit en leek gehaakt te worden. De aanvaller claimde een strafschop, maar scheidsrechter Simon Evans uit Wales wenste niet mee te werken aan de roep van de Eindhovenaren. De eerstvolgende ‘kans’ was voor Luuk de Jong, die de bal mijlenver over het doel ramde.

Shakhtyor Soligorsk moest scoren om door te bekeren, maar van een slotoffensief kwam het geen moment. De wedstrijd was vervelend en bleef vervelend, mede door het missen van kansen van PSV. Marcel Ritzmaier schoot op de vuisten van de doelma, Depay vergat de rebound te verzilveren en De Jong stuitte uit de draai eveneens op de keeper. Uiteindelijk maakte PSV er toch nog een overwinning van en die treffer kwam op naam van Depay.

Opstelling Shakhtyor Soligorsk: Kotenko; Matvetsjik, Janusjkevitsj, Kuzmenok, Jurevitsj; Rios, Baljuza, Leontsjik; Stargorodsky, Guruli en Osipenko.

Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Tamata; Hiljemark, Maher, Hendrix; Locadia, De Jong en Depay.