PSV met minimaal verschil langs AZ

PSV heeft de lastige ontmoeting met AZ winnend af weten te sluiten. De Eindhovenaren versloegen de bezoekers uit Alkmaar met minimaal verschil door een vroeg doelpunt van Jetro Willems: 1-0.

PSV vloog in het eigen Philips Stadion uit de startblokken en dit resulteerde al na drie minuten in de openingstreffer. Nadat enkele van zijn ploeggenoten faalden, haalde Jetro Willems de trekker wel over en schot de thuisploeg al zeer vroeg op voorsprong. AZ kreeg vervolgens al snel twee grote kansen op de gelijkmaker, maar de uitstekende keeper Jeroen Zoet lag meerdere malen in de weg.

Beide ploegen gingen voor rust nog op zoek naar een treffer, maar beide sluitposten bewezen zich andermaal. Ruststand: 1-0. Na rust ontvouwde zich een tamelijk saai schouwspel met kansen voor Adam Maher en Aron Johannsson. AZ was kort voor tijd nog dichtbij de gelijkmaker, maar Arias bracht redding op de doellijn. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar voor PSV, waardoor de ploeg uit Eindhoven met minimaal verschil won.