Wijnaldum wil zich laten zien: ''Ik ben nu happy bij PSV''

Georginio Wijnaldum heeft zijn draai gevonden bij PSV. De international is niet langer rechtsbuiten of wisselspeler bij de Eindhovenaren, maar krijgt van trainer Phillip Cocu het vertrouwen op het middenveld.

"Ik ben nu erg gelukkig. Een groot verschil met vorig seizoen, al heb ik toen ook best gelachen", zegt Wijnaldum tegen Sp!ts. "Maar nu stap ik met een ander gevoel in mijn auto naar De Herdgang. Ik sta in de basis, ben aanvoerder, het gaat goed met het team en met mezelf. Dan ga je vanzelf weer lachen, haha. Vorig jaar was ik ook wel blij hoor, maar had ik het af en toe gewoon moeilijk. Op de bank zitten was nieuw voor me, dat wil niemand."

Met PSV kende Wijnaldum een uitstekende start. "Iedereen is heel gedreven en wil laten zien dat we als team goed kunnen voetballen. We willen bewijzen dat we ver zijn in onze ontwikkeling", aldus de aanvoerder. "Jonge elftallen hebben vaak last van wisselvalligheid, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij geen grote terugval krijgen. We zullen best mindere wedstrijden spelen, maar niet de ene keer héél goed en de andere keer héél slecht. Door de gretigheid binnen de selectie zullen we een constant niveau halen."

Wijnaldum is niet bezig met een transfer, maar wil zich bewijzen in Eindhoven. "Aan het eind van vorig seizoen heb ik in een gesprek met de trainer en technisch manager Marcel Brands beloofd dat ik blijf. Dat ik nu aanvoerder ben heeft daar niets mee te maken. Het gaat erom dat ik mijn woord heb gegeven. Dat clubs interesse in mij hebben is een teken dat ik goed bezig ben, maar ik ben nu happy bij PSV. Hier wil ik de Wijnaldum laten zien die ik al een tijdje in gedachten heb", besluit de middenvelder.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand