''In het geval van Drommel was het een gevolg van het selectiebeleid''

2
''In het geval van Drommel was het een gevolg van het selectiebeleid''

Joël Drommel moest op de tribune plaatsnemen bij het Nederlands elftal. Simon Zwartkruis van Voetbal International snapt niet waarom Louis van Gaal vier keepers selecteerde voor de afgelopen interlands.

"Mark Flekken kreeg een compliment. Niet alleen verbaal: de goalie van SC Freiburg mocht in Riga op de reservebank plaatsnemen. In tegenstelling tot PSV-doelman Joël Drommel, voor wie ook tegen Gibraltar geen plek was in de wedstrijdselectie", begint Zwartkruis bij Voetbal International. "Van Gaal vindt het vervelend spelers naar de tribune te moeten verbannen, maar in het geval van Drommel was het een rechtstreeks gevolg van het selectiebeleid."

"Liefst vier keepers nodigde hij uit. Waarna Drommel binnen enkele dagen in de pikorde voorbij werd gestreefd door Flekken. Aangezien de keepersstrijd nog open blijkt, hoeft ook Bijlow zich niet rijk te rekenen. De Feyenoorder maakte een goede en stabiele indruk tijdens zijn eerste vijf interlands", gaat de journalist verder.

Zwartkruis denkt dat de strijd nog niet beslist is. "Daarmee rechtvaardigde hij de keuze van Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek. Maar pas in de volgende interlandperiodes zal blijken of Bijlow al genoeg krediet heeft opgebouwd om ook Cillessen achter zich te houden."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Oct 2021 om 01:25
  • Quote van 13 Oct 2021 om 13:02
   Wat een kutbeleid. Slecht voor de keepers op deze manier. Raken zo alleen maar gedemotiveerd
  Tsja…ik zou ook wel lekker willen maffen tijdens mijn dienst op de IC…wordt ook niet op prijs gesteld denk ik…
 • 13 Oct 2021 om 13:02
  Wat een kutbeleid. Slecht voor de keepers op deze manier. Raken zo alleen maar gedemotiveerd
Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›