De Boer uit kritiek: ''Dat is vaak niet tegen de grote landen''

0
De Boer uit kritiek: ''Dat is vaak niet tegen de grote landen''

Ronald de Boer vindt dat Memphis Depay meer in grote wedstrijden moet laten zien bij het Nederlands elftal. De oud-PSV'er laat het volgens De Boer te veel zien in de kleinere duels.

"Depay is een hele impulsieve speler, zoals Noa Lang dat bijvoorbeeld ook is. Voor Oranje is hij een topper. Ik moet wel erbij zeggen dat de goals die hij heeft gemaakt, vaak niet tegen de grote landen zijn geweest. Hij heeft een keer tegen Frankrijk gescoord, uit een penalty. En tegen Oostenrijk. Hij scoort tegen de landen tegen wie je verwacht dat hij een goal maakt", begint De Boer bij Ziggo Sport.

"Ik denk dat Luuk de Jong in die wedstrijden ook tot een behoorlijk aantal goals was gekomen", vervolgt hij. "Tegen Gibraltar had Luuk de Jong er waarschijnlijk ook drie gemaakt. We moeten het ook in perspectief plaatsen. Straks moeten we Depay afrekenen op de wedstrijden tegen de landen waar het er echt om gaat. Frankrijk, Brazilië, dat soort landen."

Memphis maakte tot nog toe 35 interlandgoals. Ook gaf hij 28 assists. "Ik ben fan van Memphis, laat ik duidelijk zijn. Al denk ik dat hij geen spits is, maar een linksbuiten", besluit De Boer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›