Ramzi: ''Vind dat talent bij Marokkaanse spelers niet mag ontsnappen''

0
Ramzi: ''Vind dat talent bij Marokkaanse spelers niet mag ontsnappen''

Adil Ramzi werkt al jaren aan zijn trainerscarrière bij PSV. De oud-voetballer trainde verschillende jeugdteams en is nu assistent bij Ruud van Nistelrooy bij Jong PSV. Ramzi vindt het heerlijk om met jonge talenten te werken.

"We zijn allebei gepassioneerd en dat maakt dit heel speciaal", vertelt hij over zijn samenwerking met Van Nistelrooy aan het Eindhovens Dagblad. "Ruud is voetbal van het hart tot het hoofd tot de tenen en dat heb ik ook. We hebben allebei wat temperament en dat maakt het soms pittig, maar we denken echt precies op dezelfde manier."

Het managen van jonge Marokkaanse spelers, is iets wat Ramzi goed ligt. Hij gebruikt zijn eigen ervaringen. "Ze zijn soms zo talentvol en hebben zoveel in huis om iets te bereiken. Waar het af en toe misgaat? Als spelers zeventien, achttien, negentien worden, komt er ineens veel meer geld en aandacht bij kijken dan daarvoor."

Mohamed Ihattaren is een voorbeeld bij wie de druk soms te hoog werd. Ik heb er alles aan gedaan en PSV heeft er alles aan gedaan om hem te helpen." Ramzi betreurt het feit dat dit regelmatig gebeurt. "Ik vind zelf dat het talent ook bij jonge Marokkaanse spelers niet meer mag ontsnappen en het gebeurt nu nog iets te vaak."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›