PSV bereidt zich voor: ''Daar heeft Midtjylland heel veel snelheid''

0
PSV bereidt zich voor: ''Daar heeft Midtjylland heel veel snelheid''

PSV vervolgt dinsdagavond tegen FC Midtjylland haar avontuur in de voorronde van de Champions League. Lars Kramer speler van Viborg FF, geeft uitleg.

Voor wie moet PSV oppassen? "Evander is erg goed", antwoordt Kramer. "Hij is een aanvallende middenvelder met veel techniek en creativiteit. Op de flanken heeft Midtjylland heel veel snelheid. In de spits staat een hele grote en sterke jongen, Júnior Brumado heet hij. Achterin hebben ze een bak aan ervaring. De aanvoerder, Erik Sviatchenko, is zo'n ervaren speler. Het is een sterk team."

Midtjylland speelde tegen Celtic nog 120 minuten. "Ze hebben een enorm zwaar programma", stelt Kramer, maar dat is geen probleem. "Het is een enorm fitte ploeg. De afgelopen jaren hebben ze in de Champions en Europa League gespeeld en de meeste spelers zijn gebleven. Ze zijn het wel gewend om zoveel wedstrijden te spelen in een week."

"In Nederland zou Midtjylland zeker wel de play-offs om Europees voetbal halen", gaat Kramer verder. "In de Eredivisie zouden ze een top-vijf-club zijn, denk ik. Midtjylland speelt alleen wel anders dan de meeste Eredivisie-clubs, waardoor het moeilijk is om een inschatting te maken. Het is veel en veel fysieker hier in Denemarken. Misschien zijn ze qua niveau wel vergelijkbaar met Vitesse."

En de mindere punten? "Tegen ons creëerden ze alleen kansen vanuit standaardsituaties en voorzetten. Ze hebben wat meer moeite om tot mogelijkheden te komen vanuit open spel, bijvoorbeeld met een steekpass achter de verdediging."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›