Dumfries imponeert: ''Het past hem perfect: hij kan blijven gaan''

0
Dumfries imponeert: ''Het past hem perfect: hij kan blijven gaan''

Denzel Dumfries was ook in de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal één van de opvallendste spelers. De PSV'er kwam opnieuw tot scoren en had hiermee een groot aandeel in de 2-0 zege op Oostenrijk.

"Er worden altijd vraagtekens bij hem gezet. Bij het Nederlands elftal speelt hij nu op een cruciale positie en begon hij met nogal wat scepsis. Hij is niet een jongen die daarvan in de war raakt. Hij blijft maar gaan en stopt er zo onwaarschijnlijk veel energie in", aldus commentator Vincent Schildkamp bij VoetbalPraat.

Christian Willaert vond Dumfries minder goed spelen dan tegen Oekraïne. "Er ging veel mis, verdedigend wist hij niet wat hij met Andreas Ulmer (linksback van Oostenrijk, red.) aan moest." Schildkamp zegt hierop: "Het is ook geen heel goede voetballer. Hij maakt veel veel verkeerde keuzes. Maar je zal er maar tegenover moeten staan."

"Het is een speler die je liever bij je hebt dan tegen je", zo zegt tafelgenoot Kees Kwakman. "Hij heeft natuurlijk veel specifieke kwaliteiten die zeker in bepaalde competities heel goed van pas kunnen komen. Dit systeem past hem natuurlijk heel goed. Als hij verdedigend af en toe wat vaker weg is, is dat geen probleem. Als hij Ulmer een keer laat lopen, pakt Stefan de Vrij hem op of kan zelfs Frenkie de Jong helpen. Het past hem perfect: hij kan blijven gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›