Mvogo mag hopen op EK-debuut; Sommer vertrekt bij nationale ploeg

0
Mvogo mag hopen op EK-debuut; Sommer vertrekt bij nationale ploeg

Yvon Mvogo kan mogelijk zijn EK-debuut maken voor Zwitserland. De doelman van PSV is momenteel een plekje opgeschoven in de pikorde.

Eerste doelman Yann Sommer is woensdag direct na de verloren EK-wedstrijd tegen Italië (3-0) namelijk vertrokken bij de nationale ploeg, dat meldt Voetbal International. De doelman van Borussia Mönchengladbach keerde met toestemming van bondscoach Vladimir Petkovic terug naar huis om de geboorte van zijn tweede kind bij te wonen.

Het heugelijke nieuws voor Sommer kan ook goed nieuws betekenen voor Mvogo. Het is namelijk de vraag of Sommer op tijd terug is om zondag het doel van Zwitserland te verdedigen tegen Turkije. Vanwege de korte nachtrust en extra reistijd kiest Petkovic mogelijk sowieso voor een andere doelman. In Zwitserland wordt geopperd dat het logischer is Mvogo te laten beginnen.

Mvogo kijkt er in ieder geval naar uit om in actie te komen op het EK. "De voorpret op een mogelijk optreden is enorm", liet de PSV'er al weten voor de wedstrijd tegen Italië. Sommer ziet zelf geen problemen als hij niet op tijd terug is. "Zwitserland hoeft zich geen zorgen te maken. We hebben een mooie groep keepers op het EK."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›