Oud-ploeggenoten trots op Malen: ''Heel gek om hem in Oranje te zien''

0
Oud-ploeggenoten trots op Malen: ''Heel gek om hem in Oranje te zien''

PSV-spits Donyell Malen is één van de aanvallende spelers die bondscoach Frank de Boer tijdens dit EK tot zijn beschikking heeft. De aanvaller begon zijn loopbaan bij vv Succes. Voormalig teamgenoot Tino Zwirs kan zich dat nog goed herinneren.

"Wij renden wat achter de bal aan, maar hij speelde een heel ander spelletje", zegt Zwirs tegen het Noordhollands Dagblad. Oud-ploeggenoot Thijs Boersen herinnert zich de rol van de opa en oma van Malen langs de lijn. "Zijn oma vond het helemaal niets dat hij zo veel met de bal liep en steeds tackles moest ontwijken."

"Ze raakten hem bijna nooit", vervolgt Boersen. "Hij wipte de bal over zo’n glijdende jongen heen en ging ervandoor. Maar dan stond z’n oma hem na afloop een beetje kwaad op te wachten. Die maakte zich zorgen."

Uiteraard zitten de oud-ploeggenoten van Malen dit EK voor de buis. Zwirs: "Ik ben helemaal niet meer zo sportief, zit veel op kantoor. Dus als ik tegen iemand zeg: "Ik heb nog met Donyell gevoetbald", dan zie ik daar zelf de humor wel van in."

"Dat snapt helemaal niemand. Ik zeg er dan niet bij dat het ruim vijftien jaar geleden is…" Ook Boersen vind het apart om Malen op zo'n hoog niveau te zien voetballen. "Het is heel gek om hem in Oranje te zien spelen. Een jongen uit de buurt, daar ben ik echt trots op."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›