Kuyt: ''Dan word je er met Malen en Berghuis niet minder op''

0
Kuyt: ''Dan word je er met Malen en Berghuis niet minder op''

Het Nederlands elftal begint zondag aan het EK. Oud-international Dirk Kuyt blikt vooruit op het eerste duel van Oranje, waarin Nederland hoogstwaarschijnlijk in een 5-3-2-systeem gaat spelen. PSV-verdediger Denzel Dumfries krijgt daarbij een belangrijke rol.

"Ik begrijp dat Frank dit systeem op het EK wil kúnnen hanteren, maar of je daar het hele toernooi aan moet vasthouden, vraag ik me af", zegt Kuyt in gesprek met De Telegraaf. "Het voordeel van 5-3-2 is dat je door één of twee wissels heel makkelijk naar 4-3-3 schakelt."

"Dan word je er met Donyell Malen en Steven Berghuis niet minder op, hebben we zondag gezien", vervolgt de oud-aanvaller. "Aan de loopacties van Denzel Dumfries, die voorafgaand aan de 1-0 belangrijk was, zag je al dat het systeem beter ging functioneren. Uiteindelijk win je gewoon met 3-0."

Kuyt gelooft in een goed resultaat van Oranje op het EK. "Ik geloof daar echt in, omdat ik altijd kijk naar de wapens die voorhanden zijn. Die hebben we met Donyell Malen, Memphis, Wout Weghorst en Steven Berghuis. Ik zie ook wel dat het soms te snel gaat voor Weghorst, maar bij hem is bijna elke kans een goal. Dat laatste is bij Malen nog niet het geval."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›