Van der Meyde: ''Zo werd er enorm gelekt uit de kleedkamer''

0
Van der Meyde: ''Zo werd er enorm gelekt uit de kleedkamer''

Het EK gaat komend weekend van start en Andy van der Meyde bewaart nog altijd gemengde gevoelens aan het toernooi in 2004. Het Nederlands elftal werd uiteindelijk in de halve finale uitgeschakeld door Portugal. 

"Het was een moeizaam toernooi. Er was de wissel, maar er waren meer dingen die niet goed liepen", vertelt hij in gesprek met de Telegraaf. "Zo werd er enorm gelekt uit de kleedkamer. Als er een bespreking was geweest, dan ging wat er besproken was een uurtje later al over tafel in alle voetbal-talkshows."

"Met de voorbereiding erbij zaten we ook veel te lang bij elkaar. Elke dag dezelfde gezichten", legt van der Meyde uit. "Op een gegeven moment zijn alle grappen al wel een keer gemaakt. Het werd echt een beetje een sleur. Eten, trainen, dan weer eten en dan weer trainen", stelt de voormalig FC Twente-aanvaller, die de veelbesproken wissel (Bosvelt voor Robben) van Dick Advocaat nog goed kan herinneren. 

"Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ík gewisseld zou worden. Mijn god, wat speelde ik die wedstrijd slécht", blikt hij terug. "Toen Bosvelt aan de lijn verscheen, wilde ik al naar de kant lopen, maar het was Robben die eruit moest. Daarna gaven we die wedstrijd uit handen en was er heel veel kritiek op Advocaat. (...) Het hele land had het er over. Ik vond het ook wel sneu voor Advocaat. Hij was een driftige trainer, maar ook een warm mens", besluit Van der Meyde. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›