Wijnaldum sprak met Cocu: ''Hij had er nog steeds spijt van''

0
Wijnaldum sprak met Cocu: ''Hij had er nog steeds spijt van''

Georginio Wijnaldum denkt dat de bondscoach een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het Nederlands elftal. Tijdens het het WK in 2014 kregen de Nederlanders veel ruimte van coach Louis van Gaal.

"Tijdens het WK in Brazilië sprak ik met Edgar Davids", vertelt Wijnaldum in gesprek met Voetbal International. "Ik legde hem uit wat we allemaal mochten van Louis van Gaal. Als we wilden, konden we even naar het strand, gewoon wat wandelen en onze vrouwen en kinderen waren af en toe ook welkom in ons hotel. Davids kon het niet geloven. 'Dan heb je echt mazzel gehad', zei hij. 'Want bij ons stond hij dit soort dingen nooit toe. Hoefde je niet eens aan te denken'."

Wijnaldum vervolgt: "Maar weet je wat het is? Het zorgt ook voor een wisselwerking. Nadat we waren uitgeschakeld in de halve finale, richtten we ons toch nog een keer op om derde te kunnen worden. Ik wilde dolgraag spelen. Voor mezelf – ik was door een blessure zeven maanden eruit geweest – maar ik wilde ook die medaille pakken met het team. En voor Van Gaal, die er ook op gebrand was."

"Ik herinnerde me direct de woorden van Phillip Cocu, mijn trainer bij PSV. Hem had ik gebeld om te praten over de voorbereiding op het seizoen. Hij vertelde me dat het Nederlands elftal waarmee hij in 1998 de halve finale verloor van Brazilië de strijd om plek drie had laten lopen. Hij had er nog steeds spijt van. Toen begreep ik waarom Van Gaal wilde dat we die medaille zouden winnen", aldus Wijnaldum.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›