Kuyt adviseert PSV'er: ''Had veel moeite in eerste wedstrijd''

0
Kuyt adviseert PSV'er: ''Had veel moeite in eerste wedstrijd''

Dirk Kuyt ziet dat Owen Wijndal en Denzel Dumfries nog worstelen op de positie waar ze bij Oranje moeten spelen. De verdedigers van AZ en PSV moeten in de 5-3-2 formatie aanvallender spelen.

Tijdens het WK van 2014 in Brazilië stond Kuyt op een vergelijkbare positie. "Wat heel belangrijk is in het aanvallende gedeelte, is dat je net iets in de rug gaat staan van de man die jou verdedigt, waardoor het voor hem lastig wordt om jou te verdedigen. Van daaruit moet je het moment bepalen om diep te gaan", zo geeft hij aan tegenover de Telegraaf.

"Dumfries en Wijndal hadden de eerste wedstrijd heel veel moeite om er niet al te gaan staan, maar er te komen", ziet Kuyt. "In de tweede wedstrijd (3-0 tegen Georgië, red.) vond ik Dumfries dat al een paar keer heel goed doen, maar zag ik Wijndal nog steeds moeite hebben met het positie kiezen."

Het tweetal zal het verdedigend ook zwaar hebben. "Je moet ondersteunend zijn richting het trio dat in de as staat, maar ook de ballen hebben om vooruit te verdedigen, omdat je vaak een man over hebt. Soms zul je ook een middenvelder onder druk moeten zetten. Het is heel belangrijk dat je het moment aanvoelt wanneer je druk moet zetten en wanneer niet."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›