Wijndal vol vertrouwen: ''Ik ben beter dan Tagliafico en Max''

0
Wijndal vol vertrouwen: ''Ik ben beter dan Tagliafico en Max''

Owen Wijndal prijst zijn eigen kwaliteiten als linksachter. In gesprek met Voetbal International spreekt de speler van AZ met veel vertrouwen over zichzelf. "Ik ben de beste linksback van Nederland."

"Dat is mijn mening en ik vind dat ik dat moet kunnen zeggen", vertelt hij. "Dan reken ik Daley Blind niet mee, omdat hij bij Ajax normaal gesproken centraal speelt. Nicolás Tagliafico en Philipp Max zijn natuurlijk ook prima backs, maar ik denk dat ik net iets beter ben. Halverwege vorig seizoen heb ik een niveau bereikt waardoor ik in beeld kwam bij het Nederlands elftal. En volgens mij is mijn niveau sindsdien behoorlijk constant en heb ik me verder ontwikkeld."

AZ vecht momenteel met PSV om plek twee in de Eredivisie. "Ajax is de terechte kampioen. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar wij horen dit seizoen op de tweede plaats te eindigen. Want na Ajax hebben wij de beste ploeg van Nederland. We hebben PSV en Feyenoord niet voor niets allebei twee keer verslagen. In de laatste week van de competitie moeten we zorgen dat we ook op de ranglijst de tweede ploeg van Nederland zijn", aldus Wijndal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›