Van der Gijp waarschuwt Zahavi: ''Doe dat gewoon niet, weet je''

0
Van der Gijp waarschuwt Zahavi: ''Doe dat gewoon niet, weet je''

René van der Gijp denkt dat de overvallers op het gezin van Eran Zahavi via social media aan gegevens over de voetballer zijn gekomen. Zijn Instagramaccount is een bron van informatie. 

"Ik heb even gekeken op zijn Instagram en die van zijn vrouw, en toen vond ik een fotootje van zijn vrouw in Amsterdam", vertelt Van der Gijp in Veronica Inside. "Die heeft een Rolex om van ik denk 40.000 euro. Doe dat niet, weet je. Doe dat gewoon niet! Ik weet het van mijn Rolex. Mijn Rolex was al verkocht. Toen hadden ze hem nog niet, maar toen was-ie al doorverkocht. Ze zouden gelijk van mij naar Amsterdam rijden om hem te verkopen."

"Dat zeiden ze op de hoorzitting", vertelt Van der Gijp over zijn ervaring. "Dit moet je gewoon zoveel mogelijk vermijden. Het is hartstikke leuk om dat allemaal te laten zien, maar dat horlogetje van haar is al weg, honderd procent. Ze weten precies wat het is. Ze weten exact hoe duur-ie is, exact welk type en ze hebben er al een klant voor. En ze hebben natuurlijk gewacht tot hij weg was. Dat maakt het wel eenvoudiger, natuurlijk."

"Als hij thuis is, verwacht je meer weerstand. Ik bedoel: van een vrouw en drie kindjes verwacht je minder weerstand", aldus Van der Gijp die weet dat dit amateurovervalles zijn. "Het is geen georganiseerde misdaad. Het zijn twintigers. De politie zei ook tegen mij: 'Heb je beelden?' Wat heb je aan die beelden? Je herkent ze niet. Ze zeggen nu ook: 'We hebben beelden. Ze zijn 1,70 meter.' Nou, dat schiet lekker op."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›