De Mos na overval: ''Niet zomaar straffen, maar zwáár straffen''

2
De Mos na overval: ''Niet zomaar straffen, maar zwáár straffen''

Aad de Mos is flink geraakt door de overval op het appartement van PSV-aanvaller Eran Zahavi. De oud-trainer vindt dat de daders een flinke straf verdienen en hoopt dat clubs hierop gaan anticiperen.

"Ik dacht natuurlijk gelijk aan die vrouw en die twee kinderen, of drie kinderen, die thuis zaten", zegt De Mos in gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. "Dat moet je niet meemaken. Je kan ook niet vragen: hoe heb je dat ervaren? Je vraagt altijd hoe heb je het ervaren als trainer of als speler."

De Mos hoopt op grote straffen. "Dit is natuurlijk een nieuw iets en daar moeten we snel van af en ik hoop dat die daders een straf krijgen, dat we daar misschien van af komen. Maar niet zomaar straffen, maar zwáár straffen. Dit is een nieuwe rage in Europa, de topspelers proberen te intimideren op dagen en uren dat ze spelen." 

De Mos weet dat dit niet de eerste keer is. "En het is niet nieuw hier in Eindhoven, want ik kan me verleden jaar herinneren dat ik hier bij de kapper zat met Jorrit Hendrix, die was op vakantie en was ook overvallen. Dus de clubs zullen de spelers moeten beschermen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 May 2021 om 02:23
    Och....allemaal zo overtrokken dit...als het een speler overkomt is het landelijk nieuws, maar als het jan met de korte achternaam betreft...bedoel...er worden elke dag mensen slachtoffer van een overval...die overigens minder poen verdienen
  • 11 May 2021 om 14:58
    Ik ben het helemaal met je eens! Heel zwaar straffen. Overvallers een paar jaar opsluiten in een strafkamp en ze op harde wijze heropvoeden. Die noord afrikanen denken dat ze hier alles kunnen flikken. Het wordt tijd dat daar een einde aan komt en dat we weer veilig over straat kunnen lopen.Als je een mes bij je hebt, een jaar strafkamp. Kijken hoe lang het duurt voor die messen zijn verdwenen.
Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›