VIDEO | Van den Heuvel onthult schokkende details over overval Zahavi

Eran Zahavi ontbrak zondag bij PSV, omdat zijn vrouw en kinderen thuis waren overvallen. Misdaadverslaggever John van den Heuvel weet precies wat er gebeurd is in Amsterdam.

"Er werd aangebeld onder het mom van een pakketje bezorgen, wat op zich raar is op zondag. Maar goed, heel veel mensen zullen denken: misschien kan dat", zegt Van den Heuvel bij Radio Veronica. "De deur wordt open gedaan en vervolgens komen er mensen binnen en de vriendin, partner van Zahavi, wordt vastgebonden. Er is zelfs een bron die beweert dat de haren afgeknipt zijn van de vriendin. Dat is heel heftig, zeker met de kinderen erbij." 
 
"Uiteindelijk lukt het haar om zichzelf te bevrijden en alarm te slaan, als de overvallers al zijn gevlucht", vervolgt Van den Heuvel, die weet dat de politie en Zahavi zelf op dat moment al waren ingeschakeld. Ook is Marc van de Laar, hoofd beveiligingszaken van PSV, op weg naar Amsterdam. "En alle PSV'ers moeten naar huis bellen om te vragen of het geen eenmansactie is of dat er meer slachtoffers zijn."

Volgens Van den Heuvel zijn Zahavi en zijn gezin inmiddels vertrokken uit het huis en is de kans klein dat ze voorlopig terug zullen keren. Waarschijnlijk is de vrouw van Zahavi fysiek wel ongedeerd. "Maar je houdt er altijd wat aan over, sowieso mentaal. Je hele gevoel van veiligheid is weg in huis."

De politie laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat ook de kinderen van Zahavi zijn vastgebonden, waarbij tape op hun mond is geplakt. De vrouw van Zahavi belde de spits in paniek op in opdracht van de overvallers. Zahavi moest hen vertellen waar de buit was die zij wilden meenemen. De verdachten hebben verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld meegenomen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand