Zorgelijke cijfers PSV: ''Laagste scores in afgelopen tien jaar''

0
Zorgelijke cijfers PSV: ''Laagste scores in afgelopen tien jaar''

In de zomer leek er bij PSV een positieve revolutie plaats te vinden. Het 4-3-3-systeem werd vervangen door een 4-2-2-2-systeem en met één spits extra moest er een enorme doelpuntenproductie worden klaargespeeld. Niks blijkt minder waar. 

Het PSV van Roger Schmidt scoorde zelfs minder goals in vergelijking met de afgelopen jaren. "PSV heeft in de eredivisie pas 67 doelpunten gemaakt. Dat is één van de laagste scores in de afgelopen tien jaar. En pak je het aantal tegengoals erbij (32), dan waren er sinds de eeuwwisseling slechts drie seizoenen waarin de club na 31 ronden een slechter doelsaldo had", schrijft Maarten Wijffels voor het Algemeen Dagblad.

Door middel van een extra aanvaller moest nog meer gescoord worden. "Met een centrumspits méér in het elftal, is PSV mí­nder gaan scoren. En flink ook. Het is iets om op in te zoomen nu de club nog altijd keihard moet knokken voor plek 2 achter kampioen Ajax", klinken de statistieken voor PSV.

De aantallen van Van Nistelrooy (32) of Luuk de Jong (28), worden verre van evenaart dit seizoen. "Maar nu het seizoen bijna klaar is, zegt een blik op de topschutterslijst van de eredivisie voldoende. Eén van die twee spitsen, Donyell Malen, staat weliswaar gedeeld tweede, maar 17 goals is voor een PSV-spits niet bijzonder."

Ook is de vergelijking met statistieken van de andere Eredivisie-spitsen zorgelijk. "Malen had voor zijn 17 competitietreffers 105 doelpogingen nodig. Zahavi maakte met 78 schoten 10 goals. Als je daar een schotconversie uit destilleert, komt Malen aan 16 procent en Zahavi aan 13. Zet het af tegen andere spitsen, zoals bijvoorbeeld Myron Boadu van AZ (schotconversie van 30 procent) en VVV's eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis (28 procent) en de PSV-spitsen zijn véél minder efficiënt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 3 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›