Zenden schuift Gakpo naar voren: ''Hij kan iets forceren''

0
Zenden schuift Gakpo naar voren: ''Hij kan iets forceren''

De UEFA maakte onlangs bekend dat EK-selecties uit 26 spelers mogen bestaan (en niet 23). Boudewijn Zenden ziet kansen voor Cody Gakpo die nu wellicht in aanmerking komt voor een plek in de EK-selectie van Frank de Boer.

"Je ziet dat hij beresterk is, lekker in zijn vel zit en echt nog wat in de accu heeft zitten richting het einde van het seizoen", zegt Zenden in de Telegraaf. "Ik ga absoluut niet op de stoel van de bondscoach zitten. Maar Cody is wel iemand die, zeker met de drie extra te vergeven plekken in de selectie vanwege de coronaperikelen, iets kan forceren en doorbreken."

Zenden legt uit: "Met zijn traptechniek en voorzetten alleen al, voor een eventueel plan B. Nu hij een constante waarde en belangrijk is bij PSV, zit hij ook in de fase dat hij richting het grote Oranje mag gaan denken", aldus de oud-prof, die denkt dat Gakpo ver kan komen.

"Als je ook ziet hoe hij fysiek is gegroeid", geeft hij aan. "Maar: what is power without control? Hij leert zijn lichaam ook steeds slimmer te gebruiken. Vroeger zei je over zo iemand: daar zit een goede kop op. Hij laat zich niet gek maken, gaat verstandig om met de roem. Er zijn zoveel facetten die moeten kloppen, wil je echt een topspeler worden. Cody is wat dat betreft op de goede weg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›