''Uiteindelijk is Schmidt verantwoordelijk dat zijn elftal verzaakt''

0
''Uiteindelijk is Schmidt verantwoordelijk dat zijn elftal verzaakt''

Het belang van de tweede plek, die PSV in de Eredivisie momenteel in handen heeft, is groot. Door die tweede plek wordt deelname aan de voorronde van de Champions League afgedwongen en dat levert de club, zeker bij succes, tientallen miljoenen op. 

Toch is het bereiken van die tweede plek nog altijd geen zekerheid. "PSV is na de winterstop te wisselvallig geweest. Trainer Roger Schmidt wees erop dat zijn ploeg het op zeventig procent wilde doen. Uiteindelijk is hij er zelf eindverantwoordelijk voor dat zijn elftal verzaakt bij het invullen van de basisvoorwaarden", aldus PSV-watcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad

"PSV heeft daarnaast veel geïnvesteerd in een nieuwe speelstijl, waarin het afjagen van de tegenstander een belangrijk onderdeel is. Tegen de betere ploegen liep PSV zichzelf soms voorbij of bleek de jacht van de opponent een stuk efficiënter. Zodra de ploeg zelf het spel moet maken, ontbreken te vaak de creatieve impulsen. Het nieuwe PSV onder Schmidt was een beetje als het afgelopen voorjaar. Soms was er een leuke uitschieter en af en toe een dip, maar echt op gang kwam PSV niet."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›