Derksen: ''De PSV’ers vonden ze een beetje zeikerds en softies''

0
Derksen: ''De PSV’ers vonden ze een beetje zeikerds en softies''

PSV-icoon Willy van der Kuijlen is deze week overleden. De topscorer aller tijden van de Eredivisie wordt besproken bij Veronica Inside, waar de mannen goede herinneringen hebben aan de oud-aanvaller.

"Ik denk dat alles al gezegd is. Ik heb hem meegemaakt als assistent. Een verschrikkelijk aardige gozer was het. Hij had een geweldige trap. Als hij ging schieten was het magistraal. Het aantal goals wat hij gemaakt heeft wordt nooit van z’n leven meer verbroken”, begint Rene van der Gijp.

Wim Kieft werkte bij PSV ook samen met Van der Kuijlen. “Hij scoorde er elk jaar twintig of 25”, aldus Kieft. “Hij schoot nooit zachtjes. Hij trainde weleens met ons mee. Hij deed dan de trapvormen en afwerken op de goal. Dan zei hij altijd ‘dan moet je niet op de kruising mikken, maar op de paal achter de goal’. Hij kon dat. Hij kon richten en zoveel snelheid geven. Dat was altijd heel leuk.” 

Van der Kuijlen kwam maar tot 22 interlands voor Oranje. “Hij kreeg ruzie met Cruijff. De PSV’ers vonden ze een beetje zeikerds en softies. Toen zijn Jan van Beveren en hij vertrokken", weet Johan Derksen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›