Van Kemenade trots: ''Hebben ook vreselijk met hem gelachen''

0
Van Kemenade trots: ''Hebben ook vreselijk met hem gelachen''

Maandagochtend werd bekend dat Willy van der Kuijlen op 74-jarige leeftijd is overleden en dat droevige nieuws is hard aangekomen bij Paul van Kemenade. De uitbater van De Herdgang bewaart goede herinneringen aan 'Mister PSV'. 

"Als jonge Menneke kwam ik al bij mijn vader (Harry) op De Herdgang en Willy was er natuurlijk ook altijd", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Mijn ouders gingen samen met Willy en Nel wel naar Center Parc in Peer en België. Wij groeiden op met de kinderen van Willy. Later maakte ik hem natuurlijk in verschillende functies mee bij PSV", aldus Van Kemenade. 

"Nooit heb ik hem schreeuwend of boos gezien. Willy bleef altijd rustig en hij dwong op een natuurlijke manier altijd respect af", blikt hij terug. "Als Ruud van Nistelrooy individueel spitsentraining van hem kreeg, zij hij na afloop gekscherend: "Ik heb nu in één training meer geleerd dan in een half jaar." Maar Willy was zo simpel en detaillistisch met zijn tips. Zijn statistieken spreken natuurlijk voor zich."

"De band met hem is altijd heel hecht gebleven", vervolgt hij. "Als hij met Klaas van Baalen ging scouten dan maakte mijn vader lunch voor onderweg klaar. Maar dat waren echte overlevingspakketten, waarmee je op en neer naar Spanje kon. We hebben ook vreselijk met hem gelachen, dan zeiden we tegen hem dat hij met zijn kwaliteiten in deze tijd al 26 keer miljonair was geweest. Kon hij goed hebben. PSV was schatplichtig aan Willy en dat hebben ze tot de laatste dag heel goed ingevuld."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›