''Willy is voor altijd Mister PSV, dat vond hij mooi genoeg''

1
''Willy is voor altijd Mister PSV, dat vond hij mooi genoeg''

Maandagochtend werd bekend dat Willy van der Kuijlen op 74-jarige leeftijd is overleden en dat droevige nieuws is hard aangekomen bij Kees Ploegsma. De voormalig manager van PSV bewaart goede herinneringen aan 'Mister PSV'. 

"Ik heb Willy op drie manieren meegemaakt", legt hij uit op de website van VI. "Als supporter, als manager van PSV en later deed ik zijn contracten. Als eerste denk ik aan de mens Willy van der Kuijlen. Hij was meestal een rustige en bescheiden man. Ik vond hem weleens te bescheiden", aldus Ploegsma. 

"Maar als hij al eens kwaad was, dan was het ook echt bingo bij hem", vervolgt hij. "Zoals de affaire bij Oranje waardoor hij te weinig interlands heeft gespeeld. Dan kon hij een enorme dwarskop zijn. Of Willy alles uit zijn carrière heeft gehaald, daar kun je je twijfels bij hebben", beseft Ploegsma. 

"Want ik schaar hem bij het hele kleine clubje Johan Cruijff en Willem van Hanegem. Willy was voetballend minstens zo goed, hij had alleen niet de branie en het lef van de eerste twee", blikt hij terug. "Daarom is hij internationaal ook wat onbekender, dat zat hem ook in zijn karakter. Willy vond het allemaal wel goed in Brabant. Willy is voor altijd Mister PSV, dat vond hij mooi genoeg", besluit Ploegsma. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Apr 2021 om 22:21
    Prachtige voetballer die ik gelukkig zelf meerdere malen heb mogen ontmoeten vroeger. Daarnaast een geweldig mens en inderdaad kwalitatief niet minder dan Cruijff en van Hanegem. Met recht Mister PSV, een icoon en een sieraad voor de club PSV. RIP
Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›