PSV-fans krijgen compliment: ''Hij heeft dat ook echt verdiend''

0
PSV-fans krijgen compliment: ''Hij heeft dat ook echt verdiend''

Harry Lubse en Willy van der Kuijlen bleven elkaar na hun voetbalcarriere nog veelvuldig zien. Toen Mister PSV last kreeg van de ziekte van Alzheimer gingen ze veel op stap om mooie stukken te wandelen.

"Als we met PSV in het buitenland waren, wist Willy ook precies de weg. Links, rechts. Dat ging tot het laatste moment perfect", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Vaak spraken ze over voetbal en hun mooiste moment: de cupwinst van 1978: "Dat was een bekroning voor al die jaren daarvoor. Zeker ook voor Willy. De grootste PSV’er aller tijden."

Van der Kuijlen had een hard schot. "Bij ons zag je van ver aankomen dat we hard gingen schieten. Willy kon dat uit het niets. Bij een strafschop hoefden we bijna niet eens meer te kijken, Willy schoot hem toch wel binnen."

Lubse is trots op hoeveel de fans van de club nu na zijn dood aan Van der Kuijlen denken. "Het komt ook echt wel even binnen dat Willy er niet meer is. Ik vind het mooi dat er zoveel aandacht voor hem is, ook met de bloemen bij het stadion. Willy heeft dat ook echt verdiend. Hij mag trots zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›