Swart rouwt om PSV'er: ''Groot icoon en een fantastische vent''

0
Swart rouwt om PSV'er: ''Groot icoon en een fantastische vent''

Sjaak Swart rouwt om het overlijden van Willy van der Kuijlen. 'Mister Ajax' vindt Van der Kuijlen een echt PSV-icoon.

"Mister Ajax of Mister PSV, het zijn enorme eretitels. Deze komt Willy van der Kuijlen ook absoluut toe", zegt Swart in gesprek met Voetbal International. "Hij is niet alleen een groot icoon in onze voetbalgeschiedenis, maar Willy was ook een fantastische vent. Hoewel ik hem de laatste jaren wat minder sprak, beschouw ik hem als een vriend. Dat hij is overleden, doet me veel en daar staan we bij stil."

Ook over de voetbalkwaliteiten van Van der Kuijlen is Swart te spreken. "Willy was een goede speler die zowel in zijn linker als rechter een enorme kegel had. Ik vergeleek hem altijd een beetje met Faas Wilkes. Willy had net als Faas zo’n korte kap van links op rechts of andersom. Daar was hij zo goed in. Willy scoorde daarnaast zo makkelijk en zoveel. Zijn record zal waarschijnlijk nooit meer worden ingehaald."

"Natuurlijk had Willy meer interlands moeten hebben, ik heb het altijd maar een vreemde toestand gevonden", vervolgt Swart. "Wat ik wel heel mooi vond, is dat hij als Mister PSV altijd het shirtje uitreikte aan spelers die een contract bij de club hadden getekend. Daar sprak heel veel respect voor hem uit en de jonge spelers vonden dit ook een eer. Het is een trieste dag voor het voetbal en namens Lucky Ajax zullen we een passend boeket sturen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›