PSV betaalt voor financiële injectie: ''Zal ook nu het tarief zijn''

0
PSV betaalt voor financiële injectie: ''Zal ook nu het tarief zijn''

PSV kreeg een financiële injectie van vele miljoenen. De Eindhovenaren mogen in hun handjes knijpen met de bedrijven die deze injectie mogelijk gemaakt hebben.

"PSV had vanaf 2016 al een partnerfonds, waarin vijf bedrijven (Philips, VDL, ASML, BrandLoyalty en De Mandemakers Groep) ieder afzonderlijk zes miljoen euro geld hadden geleend aan de club. Ze deden dat voor minstens tien jaar en krijgen 1,5 procent rente per jaar voor hun investering. Dat zal ook nu normaal gesproken het tarief zijn", schrijft clubwatcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

"Die tegenprestatie maakte het al interessant genoeg om te investeren en daarmee is het voor de bedrijven statutair ook te verantwoorden om dit te doen. Een schenking zou bijvoorbeeld om meerdere redenen niet zomaar kunnen. Het rentetarief voor het partnerfonds lijkt voor een financiering zonder onderpand nogal laag, maar de rentestanden op een spaarrekening zijn tegenwoordig nog veel lager. Sterk nog: geld parkeren op een bankrekening kan zelfs voor een licht negatief rendement zorgen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›